Lifestyle Shoppen

Shoplog Søstrene Grene & Hema

Afgelopen week hadden wij nog vakantie, maar gingen de kinderen op dinsdag wel naar het kinderdagverblijf. Ook wel eens fijn, nu konden Steef en ik samen een dag er op uit. We gingen winkelen in Utrecht Een aantal van jullie vroegen me in welke winkel ik was waarvan ik een filmpje in mijn Instagram stories zette. Omdat deze winkel voor mij -tot een jaar geleden- ook nog onbekend was, besloot ik er een shoplogje van te maken! De winkel heet Søstrene Grene en sorry als je hierna failliet bent…

Ik kocht ook nog wat spulletjes bij de Hema. Maar eerst: Søstrene Grene.

Over Søstrene Grene

De naam zegt het al, het is Deens voor “zusters Grene”. In 1973 zijn de zussen Anna en Clara deze winkelketen begonnen. Ze wilden een winkelketen met een bijzondere sfeer, dat als je er komt, het voelt als een korte onderbreking van je drukke bestaan. Nou, dat lukt! Als ik deze winkel zie, dan moet ik gewoon even naar binnen. Heerlijk neuzen tussen al die spulletjes. Ze hebben zoveel leuks!

Het assortiment is sterk wisselend, dat maakt het ook zo leuk. Ik kom er niet zo vaak, maar als ik er kom is er wel steeds wat nieuws. Wat vind je er dan allemaal? Echt van alles. Kantoorartikelen, cadeauverpakkingen (groot favoriet hier!), keukenspulletjes, speelgoed voor de kleintjes en spulletjes voor de inrichting van je huis.  (*)

Waar vind je deze winkel?

Søstrene Grene is in meerdere landen te vinden. In Nederland vind je deze winkel in ieder geval in de volgende steden:
Amersfoort – Amsterdam – Breda – Den Bosch – Den Haag – Eindhoven – Enschede – Nijmegen – Rotterdam – Utrecht (Hoog Catharijne) – Zwolle.

Wat kocht ik er deze keer?

Ik vind het altijd heel lastig om me in te houden in deze winkel. Dat is me deze keer wel goed gelukt. Vaak neem ik nog wel een spelletje ofzo mee wat ik dan heb liggen en een keer als cadeautje weg geef. Dit keer vooral spulletjes om zelf wat mee te maken of mee te versturen.

Kaartjes sturen vind ik altijd heel erg leuk. Dat iemand de tijd neemt om een kaartje voor je uit te kiezen en te schrijven, dat geeft me een heel speciaal gevoel. Vind ik echt leuker dan een appje krijgen. Ik heb dus altijd heel veel kaartjes op voorraad. Nu moest mijn voorraad even aangevuld worden. Ik heb genoeg kaartjes om vrouwen een fijne verjaardag te wensen. Voor mannen valt dat een beetje tegen. Ik vond een paar kaarten ook leuk voor mannen, ze zijn wat basic van kleur en niet overdreven vrouwelijk. Het ‘lint’ met glitters vond ik ook super leuk! Geen idee hoeveel meter er op het rolletje zit, dat stond er niet bij. Prijs: €0,69.

Dit vind ik leuke kaartjes voor kinderen. Voor een kinderverjaardag grijp ik toch vaak mis. Heb ik alleen maar kaarten die een kind waarschijnlijk super saai vind. Die met de katjes/tijgers vond ik gewoon leuk. Neutraal kaartje, kan voor iedere gelegenheid.

Cadeaudoosjes! Ook groot favoriet hier. Ik hou er van om cadeautjes leuk in te pakken. Vaak geef ik meerdere kleine cadeautjes bij elkaar. Dat pak in dan in in folie, of bijvoorbeeld in zo’n doosje.  Groene doosjes, 2 stuks voor €1,54. Roze en zwarte doosjes, 3 stuks voor €1,33.

 

Tot slot een leuke tas. Ik ben gek op zebra’s. Ik had geen tas meegenomen om mijn gekochte spulletjes in te doen. Ik zou dus of een plastic tasje moeten kopen (die ik vervolgens weer weg gooi) of ik kocht een leuk exemplaar. Die keus is niet heel ingewikkeld. Deze tas heeft ook nog een rits en kan ik bijvoorbeeld ook heel handig gebruiken als ik naar het zwembad ga. Door de plastic laag is hij -zo goed als- waterdicht. Handig! Prijs: €2,78.

Hema

Hema is ook zo’n winkel waar ik vrijwel altijd iets koop. Ook vaak kaartjes of inpakpapier, maar ook de baby- en kinderafdeling loop ik nooit voorbij.

Ik had al gezien dat dit jurkje nieuw in de collectie was. Eigenlijk wilde ik de roze met stippen, maar in de winkel vond ik de kleur roze toch niet mooi. Ik had wat anders verwacht. Dit jurkje vonden we wel super leuk en ik vind het altijd zo leuk dat de drukknoopjes bij Hema een kleuraccentje krijgen. We kochten hem in maat 86 voor €6,40 (prijs in de winkel is €8,- maar ik gebruik altijd kortingsvouchers die ik kan ‘kopen’ met mijn gespaarde Hema punten).

Kende jij Søstrene Grene al? Wat zijn jouw favoriete items? 

xoxo Marissa 2

(*) Info van de site van Søstrene Grene

2 Comments

  1. […] van een shopblog. Om toch een beetje naar jullie allemaal te luisteren heb ik ook een shopblog (klik hier) gemaakt van mijn aankopen bij Søstrene Grene, die leuke winkel die jullie ook in mijn Instagram […]

  2. […] van een shopblog. Om toch een beetje naar jullie allemaal te luisteren heb ik ook een shopblog (klik hier) gemaakt van mijn aankopen bij Søstrene Grene, die leuke winkel die jullie ook in mijn Instagram […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.