Persoonlijk

VANDAAG WORD JE 3 JAAR

28 MEI 2019

Lieve Riv,

Het is vandaag jouw verjaardag. Hieperdepiep HOERA!
Ik kan er maar niet over uit dat het alweer 3 jaar geleden is dat ik jou op de wereld zette. Alles was nieuw, ik wist niet wat me te wachten stond.

Je was zo een enorm makkelijke baby, daar hebben wij maar mooi geluk mee gehad. Ik besef me de laatste tijd ook steeds meer, dat dit het laatste jaar is dat ik jou helemaal thuis heb. Voor mezelf zou ik bijna willen zeggen. Al heb ik jou helemaal nooit voor mezelf gehad. Ik heb je ook moeten delen met papa en later je zusje. Maar ook met je opa’s en oma’s die op je passen en waar je logeert, en met je lieve juffies van je schooltje.

Maar wat ik eigenlijk zeggen wil, is dat je nu nog maar een jaar bij ons thuis bent. Over een jaar moeten wij je los laten en ‘uit handen geven’ aan een meester of juf. Dan ben je 5 dagen per week bij iemand anders en zijn wij alleen nog met je zusje thuis. Dan kan ik niet zomaar meer beslissen om je mee te nemen naar monkeytown. Nee dan zijn we afhankelijk van de gruwelijk drukke weekenden.

Als je nu een dag op het kinderdagverblijf bent geweest, of als ik je lang niet heb gezien doordat ik een slaapdienst heb gedraaid, dan mis ik je zo gigantisch! Volgend jaar, moet ik je dus elke dag missen. Daar kan ik nog eindeloos over nadenken, misschien wel een beetje piekeren. Veel liever geniet ik van het hier en nu. Je bent een prachtig ventje. En ja, dat vindt iedere moeder van haar kind, dat weet ik, maar toch vind ik jou het mooiste en het liefste jongetje van de hele wereld.

Regelmatig kijk ik ‘s avonds foto’s en filmpjes van jou terug. Dan komen er zoveel momenten naar boven die ik eigenlijk alweer vergeten was. Allemaal leuke en grappige momenten waarin ik zie dat jij als kleine baby en dreumes eigenlijk precies hetzelfde was als dat je nu bent. Alleen kun je nu veel meer. En klets je er nu ook bij. De oren van onze kop.

Je speelt het liefst met water en zand. In het zwembad in onze tuin, of gewoon met de gieter. Met je blote voetjes in de zandbak of op het stradsstrand. Met mooi weer is de eerste vraag die je ons stelt of je naar buiten mag, om in de zandbak te spelen. Je speelt uren zelf.

Jouw eerste lampegietjesavond, waarbij je verkleed ging als Max Verstappen vond je magisch. Steeds bewuster ga je zulke dingen beleven, en moeten we extra verkleedkleren kopen, want jij wil natuurlijk niet ieder jaar als Max Verstappen verkleed. Ook Sinterklaas, de kerstlampjes en het kerstdorp in de Intratuin betoveren jou. Het is zo leuk om jou te zien genieten.

Sinds een halfjaartje ken je alle automerken. Als je bij me achterop de fiets zit hoor ik je alles opnoemen: Audi, Volkswagen, Opel, nog een Opel, hé 2 Opels! Mercedes, BMW. Maar jouw lieveling is toch wel een Mini. Dat je een autoliefhebber bent dat zit je in het bloed.

Het afgelopen jaar hebben we veel reisjes gemaakt. Zo gingen we in jouw 3e levensjaar voor het eerst op een verre autovakantie naar ‘Itilië’ zoals jij het noemt. En mooi dat je het daar vond! Elke dag een ijsje en lekker zwemmen in het zwembad of in het meer. We gingen weekendjes weg met vrienden of familie en vorige maand gingen we zelfs lekker een week naar Egypte. Je bent een levensgenietertje!

Je houdt ervan als we op bezoek gaan bij mensen, of als er anderen bij ons komen. Als we naar ome Mark en tante Lies gaan, ben jij intens blij want ‘Mark heb heul veel auto’s, hè mama!?’ en dan speel je daar lekker, net alsof je thuis bent. Regelmatig neemt papa je mee naar Ome Robert en tante Annelies. Lekker in de tuin spelen en helpen en knuffelen met Gijs. En ijsjes of een smoothie scoren, want dat is inmiddels vaste prik. Je bent een gezelligheidsdier, dat heb je van je vader, maar je vindt het ook heerlijk om jezelf in de drukte een af te zonderen en helemaal alleen te spelen.

Lees ook: Bevallingsverhaal #1

Een intense deugniet, ja dat ben jij ook. Gierend van het lachen ren je dan bij ons vandaan als je wat ondeugends hebt gedaan. Maar soms, en dat mag je best weten, haalt dat gedrag van jou ook het bloed onder mijn nagels vandaan. Als je voor de zoveelste keer je knuffels uit bed gooit, ze weigert op te rapen en vervolgens gaat huilen. Inmiddels weet ik wel wat er achter dat gedrag zit en probeer ik zelf maar mijn geduld te bewaren. Dan is die bui weer sneller voorbij. Want uiteindelijk, wat je ook doet, ik zal nooit stoppen met van jou te houden.

Lieve Riv, wat heb je uitgekeken naar jouw verjaardag. Je hebt een paar vriendjes en vriendinnetjes die al jarig waren geweest en je bleef maar zeggen:
Ik ben bijna 3 hè mama? Dan krijg ik ook cadeautjes! 3 cadeautjes!

“Ja lieverd. Wat wil je voor cadeautje voor je verjaardag?”
“Uuuhm een rode sportscar!”

Zo heerlijk eenvoudig is het leven nog voor jou. Ik hoop dat je nog heel lang zo onbevangen in het leven mag staan. Papa, je zusje en ik houden onvoorwaardelijk veel van jou. Fijne verjaardag moppie!

DIKKE KUS, MAMA ♥

3 Comments

  1. Krista says:

    Heel mooi geschreven! Gelukkig geen 2 zinnen langer want dan had ik ook een traantje weg kunnen pinken😅
    Topper!

    1. Hahaha aah wat lief! Nog even en Roan is ook alweer 1.

  2. […] Lees ook: Vandaag word je 3 jaar! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.