Persoonlijk

VIEFJE IS 2 JAAR

13 AUGUSTUS 2019

Lieve Vief,

vandaag is het alweer 2 jaar geleden dat je werd geboren. 2 jaar! Je liet ons even wachten tot je met 41 weken vond dat het tijd was om je te laten zien.

Ik vind het niet gek om toe te geven, maar ik heb altijd gehoopt op een meisje, en hoewel ik met twee jongens ook zielsgelukkig zou zijn, ben ik ontzettend blij dat ik jou heb. Dat ik mag meemaken hoe het is om mama van een meid te zijn. En niet zomaar een meid. Wat ben jij een pittig ding. Op momenten kan ik dat vervloeken, maar vaker ben ik blij dat je zoveel pit in je hebt. Je zal het later nodig hebben, als je het maar wel leert te doseren. Je bijt van je af en maakt ontzettend duidelijk wat je voor ogen hebt. Als je moe bent loop je naar de trap, en als ik dan vraag wat je gaat doen, zeg je doodleuk slapen!

Toen je nog op je rug sliep..

Sinds kort slaap je in een peuterbed, en dat ging vanaf het eerste moment super goed. Je hebt inmiddels door dat Riv eerder wakker is dan jij en dan klim je uit je bed, bonkt goed hard op je deur en roept: “OPEN DOEN! OOK BENEDEN!” Ja, een pittig ding dus..

Soms voel ik me wel eens schuldig, dat ik voor jou niet zoveel tijd heb als toen bij Riv. Dat ik soms blij ben dat je in bed ligt, omdat ik dan ‘even rust heb’. Omdat het samen spelen met Riv niet altijd even gezellig gaat, omdat jullie beiden een sterke mening hebben en nog niet snappen dat je er niet op los mag timmeren als je je zin niet krijgt. Soms kijk ik er naar uit, dat je broer naar school gaat. Zodat ik de verloren tijd met jou kan inhalen. Dat ik ook even tijd alleen heb met jou, omdat jij dat nooit gehad hebt.

Ik vind je zo mooi en ik geniet zo erg van jou. We hebben je de afgelopen twee jaar zo goed leren kennen en weten (bijna) altijd precies wat je nodig hebt of bedoelt. Bizar vind ik dat. Dat je als klein babytje bij ons kwam, en we elkaar moesten leren kennen. Hoe snel dat gaat, dat ik aanvoel wat jij wil, maar vooral wat jij nodig hebt.

Het is een intens cliché, maar deze twee jaar zijn écht ontzettend snel gegaan. Ik vond het al zo snel gaan tot aan je eerste verjaardag, en nu ben je alweer twee. Je bent een knuffelkontje. Als je pijn hebt, of verdriet, loop je langs je vader op naar mij. Je klimt bij me op schoot, en legt je hoofd op mijn schouder. Ik weet dat ik je niet teveel moet pamperen, maar stiekem geniet ik gewoon intens van die momenten, omdat ik weet dat ze ooit voorbij zijn.

Misschien blijft onze band wel helemaal niet zoals die nu is. Misschien word je in de puberteit wel een enorme bitch en zet je je af tegen mij als jouw moeder. En natuurlijk weet ik dat dat erbij kan horen en dat grenzen stellen belangrijk is, maar het breekt mijn hart als ik er aan denk dat ik op en dag niet meer zo belangrijk voor je ben, al is dat dan hopelijk maar tijdelijk. Misschien word je wel, net als ik, een enorm papa’s kindje.

Het is beter dat ik daar nog maar niet al te veel aan denk, lieve Vieve. Je bent tenslotte pas twee geworden, maar met die persoonlijkheid van jou, houd ik mijn hart vast voor wat nog komen gaat.

Ik vind het bijzonder dat je al zoveel interesse hebt in écht meisjesachtige dingen. Iedere dinsdag is het strijd omdat je armbandje af moet op de opvang. Dan word je kwaad en roep je om je bandje. Van je broer kreeg je zaterdag een ketting en armband, die gingen de hele dag niet meer af. Je poppenwagen met al je poppen die is je heilig en je paradeert er al achter als een echte moeder. Zodra je nagellak vervaagt, schreeuw je om nieuwe. Je geeft mij het potje en legt je handjes alvast klaar. Ondertussen roep je alleen maar hoe wauw dat wel niet is. Als je je kleding zou mogen kiezen dan zou je sowieso gaan voor een jurk of rok. Ik hoop maar dat ik het komende jaar een flinke stempel kan drukken op jouw smaak voor fashion, want ik ben echt nog niet klaar voor glinsterende unicorns in jouw kledingkast.

Je bent gek op baby’s en het zal dan ook even wennen zijn als jij op de opvang straks de jongste van de groep bent. Jouw vriendinnetje Fien noem je ook steevast Fientje of baby, terwijl ze nog geen jaar jonger is dan jij.

Als ik terug kijk naar de afgelopen twee jaar, dan vind ik het zo mooi wat wij allemaal al hebben meegemaakt met jou. Dan kijk ik uit naar de komende jaren, en ben ik zo benieuwd wat ons allemaal nog te wachten staat. Ik vind het nu al steeds leuker worden met jou, dus ik kan niet wachten op het komende jaar. We gaan genieten!

Lieve Vieve,
je bent mooier dan ik had durven dromen, ik hou van jou omdat jij jij bent. Ik hoop dat je je ontwikkelt tot een jonge vrouw, met passie voor dat wat jij belangrijk vindt. Dat je staat voor dat wat jij belangrijk vindt en dat je later zult zeggen Bedankt pap en mam, dat hebben jullie top gedaan. Ik hoop dat je bij mij komt met je grote en je kleine problemen, dat je weet dat ik onvoorwaardelijk van je houd. Want jij bent mijn Vieveling.

DIKKE KUS, MAMA ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.