Kind Lifestyle

Waarom mijn luiertas alles behalve een luiertas is

Luiertassen en ik zijn geen goede combi. Ik wil er altijd meer in proppen dan past en dan nodig is. Ik vind ze te duur voor wat ik er voor krijg en voor hoe lang ik ze gebruik. Ik ben überhaupt geen tassenmeisje. Maar toch is het wel leuk om te kijken wat ik met me mee zeul als ik met de kids op stap ga. Met kids ontkom je er nou eenmaal niet aan om een tas met je mee te nemen.

Nummer 1

Ik begon mijn carrière als moeder met de luiertas van Joolz. Wij kochten de Joolz Geo in de kleur Studio Gris. We kregen daar de luiertas bij. De nieuwprijs van deze tas: €109,-

Ik vond het een prima tas, paste mooi bij de kinderwagen, maar dan was dan ook wel alles mee gezegd. Nooit van mijn leven dat ik €109,- zou betalen voor deze tas. Hij loopt schuin toe naar boven en sluit met een rits. Gevolg is dus dat als je er ook maar iets teveel spullen in stopt, je rits kapot gaat. De flap aan de voorkant bedekt 2 vakken waar je spullen in kan bewaren. Maar puntje bij paaltje gaat die flap wijd staan als je teveel spullen in die vakken doet.

Onze rits ging stuk, en ik mocht een nieuwe ophalen van Joolz. Dat was dan wel weer service.

Door naar luiertas nummer 2 én 3

Toen Vieve op komst was zag ik het niet gebeuren dat alles in die tas ging passen. Ik verkocht onze Joolz verzorgingstas en kocht een nieuwe op AliExpress. Groter, met een handigere rits, meer vakken en vooral meer ruimte voor flessen. Ik moest natuurlijk straks flessen voor Vieve, maar ook drinken voor Riv meenemen.

Na een poos intensief samengewerkt te hebben hield deze luiertas er mee op. Hij ging stuk. Jammer, maar daar was ik niet rouwig om voor het geld waar ik hem voor aanschafte. Pascalle kocht een luiertas bij Kruidvat en ik vond hem leuk dus besloot hem zelf ook te kopen. Nou, die tas gebruik ik nog steeds en ik vind het de fijnste tot nu toe. Maar wat zit er nou in? Kijk maar mee.

Verzorgingsartikelen

▸ Luiers uiteraard. Voor Riv luiers maatje 6+ en voor Vieve in maatje 4+.
Luierdoekjes van het eigen merk Etos. Wij gebruiken altijd de milde billendoekjes en ik koop ze altijd in de aanbieding. Het tasje waar ze in zitten kocht ik bij Action. Ik vind het altijd zo irritant als die plakstrip los laat. Dan drogen je doekjes uit en op deze manier blijven ze goed vochtig.
▸ Geparfumeerde zakjes. Die gebruik ik voor van alles. Ze zijn bedoeld om luiers in te doen om weg te gooien, maar ik gebruik ze ook voor vieze kleding. Zeker in de baby periode gebeurt het nog wel eens dat ze niet alles binnen hun luier houden. De natte en vieze kleertjes doe ik dan in zo’n zakkie. Wordt niet de hele tas vies en vochtig. Daarnaast gebruik ik ze ook als afvalzakje voor alle snoep, koek en boterham resten.
▸ Zetpillen. Ik ben ze -helaas- al een aantal keer vergeten als ik ze wel nodig had. Riv heeft in het verleden regelmatig oorontstekingen gehad. Super vervelend als hij daar zo’n last van had en ik de pijn niet kon verminderen voor hem. Sindsdien zorg ik ervoor dat er altijd voldoende zetpillen in de tas zitten.
▸ Pleisters. Die heb ik meer mee voor mezelf, maar tegenwoordig zijn ze ook handig voor Riv. Hij heeft waterwratjes en die beginnen er af te vallen. Dat gaat gepaard met bloeden. Handig als ik daar even snel een pleister overheen kan doen. Scheelt ook weer vieze vlekken in de kleding.
▸ Vaseline. Onze beide kids -en ik trouwens ook- hebben in de winter een enorm droge huid. Er gaat dus altijd een tube mee in de tas. Smeren, smeren, smeren!
Lipstick. Maar net welke ik er in smijt.. Altijd fijn om nog even een leuk kleurtje op te kunnen doen.

Eten & drinken

Mijn kinderen zijn over het algemeen erg tevreden en lief. Er zijn echter ook momenten dat ze wat minder goed gehumeurd zijn. Hangry kun je het wel noemen. Ik zorg er dus altijd voor dat ik genoeg tussendoortjes bij me heb voor de kids!

▸ Flesje water van mezelf. Ik heb 3 doppers en ik zorg dat ik ze altijd goed verdeel. 1 in de luiertas, 1 in mijn werktas en 1 slingert rond in de woonkamer.
Rietjesbeker voor Riv en een tuitbeker voor Vieve. Voor hen ook altijd wat te drinken!
▸ Rozijntjes, rozijntjes en rozijntjes. Handig om de kinderen nog even te paaien als ze moe zijn en we nog niet thuis zijn.
Bear snoepjes. Deze snoepjes vinden de kinderen heel erg lekker. Pluspunt is dat er ook geen troep in zit. Nou mogen ze ook best af en toe een gewoon snoepje bij de Primera ofzo, maar deze vallen in dezelfde categorie als de rozijntjes.
Lolly’s. Zijn tegenwoordig bij Riv helemaal favoriet. Geen idee waar hij ze voor het eerst heeft gehad, maar met een lolly houd je hem een tijd helemaal tevreden. Hij bijt er trouwens op.. net als op zijn waterijsjes. Raar kind.
Kauwgom. Heb ik gewoon graag bij me. Net als mijn doppers heb ik ook kauwgom in elke tas zitten.

Als ik echt lang weg ga dan neem ik vaak ook wel wat brood of fruit mee, maar dat zit natuurlijk niet in de standaard uitrusting van mijn luiertas.

Overige troep

Auto’s en Duplo. Daar kunnen ze zich úren mee vermaken. Als ik dan dus ergens onverwachts ben of wat langer blijf, hebben ze altijd wat te spelen. Ook handig voor als je bijvoorbeeld ergens even langer moet wachten waar geen speelgoed is, bijvoorbeeld bij de apotheek.
Portemonnee. Die wisselt elke dag van tas. En soms…. vergeet ik dat wel eens. Niet handig!
Powerbank. Voor als ik geen oplader in de buurt heb en er toch opgeladen moet worden..

Wat zit er in jouw luiertas? Heb jij nog hele bijzondere dingen er in zitten die ik eigenlijk niet mag missen?

xoxo Marissa 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.