Persoonlijk

WAT DOE IK MET VRIJE TIJD

Vrije tijd? Wat is dat? Heb ik dat eigenlijk wel? Sinds ik moeder ben is dit begrip soms gewoon niet meer van toepassing op mij! Kinderen bepalen nogal je ritme, je schema en dwingen je tot plannen. En als ze in bed liggen? Dan ben ik vaak helemaal kapot en heb ik geen energie meer om er zelf nog op uit te gaan.

Sinds ik wat minder ben gaan werken merk ik dat het begrip “vrije tijd” langzaam weer vorm begint te krijgen. Sef gaat iedere dag tot 14:00 naar school en op maandag en vrijdag zijn Ruben en ik allebei vrij. We kunnen steeds meer onze eigen dingen oppakken omdat de ander op dat moment lekker thuis bij Liz kan zijn. Heerlijk! Maar dan komt het volgende dilemma, want als je dan even wat kostbare tijd voor jezelf hebt, wat ga je dan doen? Ik heb teveel om op te noemen, hieronder een aantal dingen waar ik die kostbare tijd dan graag mee vul!

Het huishouden

Ja echt. Als ik even tijd voor mezelf heb neig ik al gauw naar de klusjes die maar blijven liggen. De was die nog steeds klaar ligt om gestreken te worden, de badkamer die wel weer een goede poetsbeurt kan gebruiken of het opruimen en uitzoeken van de rommel op zolder. Als ik alleen ben met de kids kan ik hier niet zo goed mee aan de slag, er komt steeds iets tussen. Ik vind het erg fijn als ik de boel weer een beetje op orde heb, ik houd van schoon en opgeruimd en het geeft rust in mijn hoofd. Maar ik vind het nou niet de meest slimme keuze om hier mijn vrije tijd aan te spenderen….Keuzes keuzes!

Schilderen en opnieuw inrichten


We zijn momenteel bezig om binnenshuis te boel weer wat op te lappen, en schilderen vind ik heerlijk om te doen. Twee jaar geleden werd de nieuwe vloer gelegd en ik heb nu eindelijk de plinten strak in de verf. De muren hebben weer een frisse look en met wat nieuwe woonaccessoires vind ik het weer heerlijk knus in huis!  Lekker verstand op nul en direct resultaat, ik word er blij van! Ik zie meestal op tegen dit soort klusjes, maar als ik eenmaal bezig ben kan ik er heerlijk in op gaan.

Gamen

Ja je leest het goed: gamen! Hier zit een ware gamefreak! Ik heb het weer een beetje opgepakt, want de afgelopen
periode heb ik er weinig tot geen tijd voor gehad. Ik heb een tijdje terug weer een Nintendo 2DS XL gekocht en inmiddels aardig wat leuke spelletjes verzameld. Ik kan onwijs genieten van lekker op de bank hangen en in een verhaal van zo’n spelletje duiken. En ik bof met een man die ook van gamen houdt, afgelopen week hebben we samen de Nintendo Switch gekocht, en kunnen ons uren vermaken met Mario Kart of Zelda. Overigens ook heel leuk om samen met vrienden te spelen, pret gegarandeerd! Het kind in mij!

Muziek en concerten

Ik kom onwijs tot rust van muziek, ik merk dat ik het heerlijk vind om mijn momentjes te vullen met een playlist op Spotify. Maar wat ik nog wel het meest heerlijke vind is concerten bezoeken. De mensen die mij kennen weten allang waar ik naar toe wil: Marco Borsato. Ja, ik ben fan. Keihard fan! Ik vind de teksten van zijn liedjes zo herkenbaar en het raakt me. En live is zijn muziek nog mooier, je wordt meegesleept in een prachtige sfeer, je merkt het al, ik kan er een boek over schrijven! Ik heb al heel wat concerten bezocht, in mei van dit jaar zijn we naar de Clubtour geweest in Tivoli en ik sta alweer te trappelen voor het volgende concert in december! Ik ontspan van muziek, kom tot rust, vind het heerlijk even mijn gedachten te kunnen loslaten en op te gaan in al dat moois.

Naar buiten

Ik merk dat het zo heerlijk is om bewust wat tijd buiten door te brengen. Gewoon domweg zonder doel een stukje wandelen of fietsen. En dan zonder kinderen, alleen. Ik ga dit steeds meer waarderen want los van een frisse neus, kom je ook met een leeg koppie terug! Hardlopen doe ik ook graag, maar momenteel al een tijdje niet meer. Iets met een knie die maar niet mee wil werken…Maar heerlijk om je koppie even leeg te maken, als je gestresst bent of er even doorheen zit: DOEN!

Socializen


Last but not least, familie en vrienden opzoeken. Ik ben erg gesteld op rust door alle drukte van mijn werk en gezin, maar ik vind het af en toe heerlijk om met familie en vrienden samen te zijn. Er wordt ook regelmatig spontaan een appje gestuurd om een bakkie te doen bij mij of een vriendin thuis, lekker even tussen de bedrijven door! Ik houd van contacten leggen en onderhouden, maar het is soms lastig de balans te vinden, want ik merk regelmatig dat ik teveel wil of dat het te druk is geweest. En dan moet ik soms wat vaker kiezen voor me-time, lekker even alleen. Maar familie en vrienden: onmisbaar!

 

Wat doe jij in je vrije tijd? En vind je eigenlijk dat je genoeg tijd voor je zelf hebt en/of neemt? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.