Baby

WAT IK HET MEEST MIS AAN DE BABY TIJD

Iedere fase heeft zo zijn eigen charme. Toch kijk ik soms terug naar het babytijdperk en mis ik echt wel dingen van toen. De tijd is zo snel gegaan en daar had ik soms best wat meer bij stil willen staan.

Riv is bijna 3 jaar.. Ik blijf het maar zeggen, maar hoe kan het zo snel gegaan zijn? We hadden de babyperiode van Riv nog niet eens achter ons liggen of Vieve was al onderweg. En toen hadden we een super schattig en lief tweede baby’tje dat perfect sliep en heel voorbeeldig was -oké behalve dat ze de fles weigerde en ik daar echt STRESS TO THE MAX van kreeg-.


HIER & NU

Ik keek Vieve bijna groot. Ik wilde zo graag dat ze allerlei dingen al kon en keek er echt naar uit dat ze zou gaan kruipen en lopen. Af en toe moest ik mezelf echt even op stop zetten, want ik moest genieten van het hier en nu. Ze zijn maar eventjes zo klein. Dat wist ik natuurlijk al wel, maar ik stond er te weinig bij stil.

Nu heb ik een peuter van bijna 3 en een driftige dreumes van 1,5. Alhoewel ik vooral heel vaak denk hoe heerlijk het is dat we weer wat vrijer zijn in ons doen en laten, zijn er ook echt wel dingen die ik mis aan de baby tijd. Zeker nu een aantal van mijn vriendinnen baby’s hebben denk ik regelmatig: Ohja dat was echt fijn van een baby.

EINDELOOS KNUFFELEN

Alhoewel vooral Vieve een knuffelkontje is, is het knuffelen van een baby toch echt anders. Ik heb uren lang met zo’n klein, warm hummeltje boven op me gelegen. Helemaal opgevouwen als een foetus en dan gewoon keihard slapen en zelfs doorslapen als je ze even weglegt omdat je iets te drinken wilt pakken. Ja dat eindeloos knuffelen zonder dat er iets van een eigen wil bij komt kijken, dat mis ik wel eens.


LEES OOK: IK VERLOOR VRIENDINNEN DOOR MIJN KINDEREN

SLAAPJES

Baby’s slapen veel. En lang als je gelukt hebt. Toen onze kids mini waren sliepen ze ook echt overal in de wagen, naarmate ze ouder werden ging dat helaas niet meer. Alhoewel ik de tijd met mijn kinderen heerlijk vind, en het ook echt fijn vind dat ik geen rekening meer hoef te houden met 3 slaapjes, is het af en toe toch ook echt fijn als ze even lekker slapen. Sinds ik moeder ben staan mijn kinderen op nummer 1 en sta ik zelf ergens op nummer 10. Tijdens slaapjes had ik wel even tijd voor mezelf.. Of de eeuwige was.

SHOPPEN

Die mini kleertjes, waar ze binnen een maand of 3 weer uit gegroeid zijn. Niet zo best voor je portemonnee, maar oh wat vond ik het toch leuk om lekker veel verschillende kleding te kopen. En dat doe ik nog steeds hoor, maar ze groeien nu niet meer zo hard, dus ik moet mezelf echt wel inhouden. Anders barsten die kledingkasten uit hun voegen.

Voor baby’s koop je toch ook veel meer andere dingen. Een extra hydrofiel hier, een extra set rompers -ja die met die leuke printjes ja!- daar en ga zo maar door. Ik koop wel gewoon leuke baby dingen voor de baby’s van mijn vriendinnen.

ERGENS KOFFIE DRINKEN

Ik vind het heerlijk om koffie te drinken in een leuk espressobarretje. Met een baby ging dat prima. Je parkeert de kinderwagen naast je tafeltje, je bestelt koffie en gaat heerlijk zitten. Nu moet ik echt op zoek naar de koffietentjes waar de kinderen lekker kunnen spelen zonder dat ik bang moet zijn dat de tent wordt afgebroken. Nee, met zo’n baby bij je kom je tenminste nog eens toe aan warme koffie drinken.

EEN OPGERUIMD HUIS

Baby’s drinken, slapen en poepen. En dat riedeltje herhaalt zich. Ze spelen nog niet. Ja, ze kijken naar een boxmobile en er liggen wat speelgoedjes in de box. Maar diezelfde box is ook een zeer geschikte plek om al je zooi in te dumpen. Voilà! Een opgeruimd huis. Daar kan ik nu nog wel eens van dromen, maar de eeuwige strijd van het tussendoor opruimen heb ik opgegeven. Voordeeltje van grotere kinderen is dan wel weer dat je ze kunt leren zelf op te ruimen.

LEKKER LANG IN BED

Toen Riv een baby was bleven we de ochtenden lekker lang in bed. Als hij een voeding moest dan was dat heel simpel, want ik gaf borstvoeding. Later, toen hij kunstvoeding kreeg, namen we dat gewoon mee naar boven. Heerlijk, de voeding kreeg hij dan in bed en hij tukte daarna vaak meteen alweer verder, en wij dus ook. Zodra je kindje groter wordt en er pap of brood als ontbijt gegeten moet worden is dat langer in bed blijven niet meer te doen. Jammer, mijn bed en ik zijn echte soulmates.

Mis jij de baby tijd wel eens? Wat mis je dan het meest? Het fijnste aan geen baby meer hebben vind ik toch wel dat je wat vrijer bent om dingen te doen. Hoe is dat bij jou? Laat het me weten in de comments hier onder.

Volg je mij al op Instagram? Je kunt me vinden via @lifeofamomaholic.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.